Sukaldaritza Interkulturalaren Topaguneetan sukaldatzen ikasi ditugun plateren errezetak
HARAGI ENPANADAK “VALLUNAS”, GASTRONOMIA KOLONBIARRA
Osagaiak
-Arto zuri irina 1kg
-Lau patata
-Txahal haragia 1kg
-Bi tipula
-3 udare tomate
-Gatz pixka bat
-½ l ur
-Koloretzaile horia
Nola prestatu?
Betegarria egiteko
1.-Haragia xehetu eta zartagin batean egin.
2.-Frijitua prestatzeko, típula eta tomatea gatz pixka batekin zartaginean egin.
3.-Patatak egosten jarri eta ondo mamurtu.
4.-Osagai guztiak ondo nahastu.
Barruko orearen prestakuntza
1.-Arto zuri irinari pixkanaka ½ ur botatzen joan koloretzailearekin batera eta guztia ondo oratu, ore leun eta malgu bat lortu arte.
2-Ondoren, enpanadei eman nahi zaien tamainua emanaz eta hauek olio bero-berotan frijitu.
On egin!