Sukaldaritza Interkulturalaren Topaguneetan sukaldatzen ikasi ditugun plateren errezetak
EUSKAL SHUSHIA, EUSKAL GASTRONOMIA
Osagaiak
-Aza hostoak
-Kalabaza laurdena
-Tipula bat
-Azenario bat
-Oliba olio pixka bat
-Gatz pixka bat
-Banbu estera bat (edo antzeko itxurako zerbait)
Nola prestatu?
1.-Kalabaza, azenarioa eta tipula lauki txikitan zatitu eta gatza eta olioarekin su altuan salteatu.
2.-Ondoren su baxuan, 30 minutuz erregosi.
3.-Beste aldetik, lapiko batean ura gatzarekin irakiten jarri eta aza hostoak gehituko ditugu irakite puntua hautsi gabe. Kolorez aldatzean eta jateko moduan daudenean atera eta ura kendu.
4.-Sushia prestatzeko aza hostoak banbu esterilaren gainean jarri, bi hiru hostoa kapa sendoa lortzeko.
5.-Jarraian, barruan barazki gozoen erregosia gehitu. Banbuzko esteraren laguntzaz sushia kiribildu, eta gutxi gora behera 2 cm-ko zatietan moztu.
Ordu artean jateko mokadu gozoa!