Sukaldaritza Interkulturalaren Topaguneetan sukaldatzen ikasi ditugun plateren errezetak
AZA ETA ODOLKI PASTELA, GASTRONOMIA EUSKALDUNA
Osagaiak
-Odolki bat
-Aza erdi bat
-3 Arraultza
-100 ml Esne
-Ogi xehetua
-Oliba Olioa
-Gatza
Nola prestatu?
1.-Odolkia lapikoan egosi ura eta gatzarekin; 30 minutuz su baxuan. Lapikotik atera eta azala kendu, beroan egitea komeni da.
2.-Aza hostoak garbitu, zatitu eta lapiko batean egosten jarri ura eta gatz pixka batekin; 15 mintuz gutxi gora behera.
3.-Behin aza egosita eta ura kenduta, arraultzak eta esnegaina gehitu eta irabiatu.
4.-Bitartean, laberako molde bat olioztatu eta ogi xehetua zabaldu.
5.-Aza orea gehitu lehendabizi eta ondoren odolkia gehitu, berriz ere aza orearekin estali.
6.-Labean sartu 30 minutuz, 200ºC-tan maria bainuan egos dadin.
7.-Epeltzen utzi, moldetik atera eta zerbitzatzeko prest.
-Lagungarri gisa, babarrun krema bat eta Ibarrako gindilak.